افوس من

داژگان افوس

نویسنده : حمید رفیعی : ۱:۱٩ ‎ب.ظ ; پنجشنبه ٢ شهریور ۱۳٩۱
Comments نظرات () لینک دائم

فیلم های سینمایی

جدید ترین فیلم های سینمایی شب های جمعه  در محل پایگاه شهدای شهر افوس به نمایش درخواهد  آمد .

برای اولین بار فیلم سینمایی قلاده های طلا یکشنبه شب به مناسبت عید سعید فطر بعد از نماز مغرب و  عشا به نمایش در آمد  که  با حضور بسیار زیاد همشهریان همراه  بود .

نویسنده : حمید رفیعی : ۱٢:۱٧ ‎ب.ظ ; سه‌شنبه ۳۱ امرداد ۱۳٩۱
Comments نظرات () لینک دائم

 

              منظومه خبر و اختیار  امیر رضوانی افوسی

مرحوم امیر رضوانی افوسی معروف به امیرعلیخان شاعری است که سالهای عمر خود رادرروستای افوس فریدن در استان اصفهان ودرگمنامی گذراند او درآسیابی آبی به امرار معاش میپرداخت و از ذوق شاعری سرشاری برخوردار بود و به آسانی هر مطلبی را به شعر تبدیل میکرد هر چند در آن ایام امکان دستیابی به کلاس و درسهای سطح بالا برایش ممکن نبود اما توانست با بدست اوردن برخی کتابهای مورد علاقه اش تا حدی نبوغ خدادادیی خود را با دریافتهای علمیش بیامیزد منظومه" جبر و اختیار"یادگاری بی بدیل از اوست متاسفانه دفتر اشعارآن مرحوم دراثر سهل انگاری و گذر زمان از بین رفته و مقادر کمی هم که باقی مانده یا از حافظه های معاصرین او ویا در دفترهای یادداشت برخی از علاقه مندان آن مرحوم استخراج گردیده است  . منظومه "جبر و اختیار" توسط حجت الاسلام محمد علی برهانی به صورت جزوه  و در ۵ صفحه در سال 1382چاپ گردید.مرحوم امیر رضوانی نزدیک به هفتاد سال زندگی کرد و در اوایل دهه 1350شمسی چشم از جهان فرو بست .      روحش شاد

جهت  دریافت  فایل کامل این منظومه  زیبا  به ادامه مطلب بروید .

 

ادامه مطلب
نویسنده : حمید رفیعی : ۸:۳۱ ‎ب.ظ ; دوشنبه ۳٠ امرداد ۱۳٩۱
Comments نظرات () لینک دائم

داروهای گیاهی

داروهای گیاهی

1- عرق آویشن (گرم)

تقویت بدن : تقویت معده – رفع ترشی معده – تقویت بینایی – ضددردوتشنج – رقیق کننده خون – درعفونتهای ریوی ، زکام ، برنشیت ، آسم – گریپ آنژین وسوء هاضمه بی همتاست – برای نقرس وسیاتیک مفیداست .

طریقه مصرف : بعدازهرغذا نصف استکان میل کنید – جهت زکام وگریپ شبی یک بار نصف استکان رادر یک ظرف آب جوش بریزیدوبخوردهید .

2- آبغوره (سرد و خشک)

مفیدجهت تسفیه خون – ضدچاقی و چربی خون – رفع پا درد – جهت تهیه سالاد و چاشنی غذا .

3- آبلیمو (سرد)

صفرا بر- رفع عطش – سرشاراز ویتامین ث – چاشنی غذا و تهیه سالاد

4- عرق اترج (گرم)

تقویت قلب و معده – کبد رااز سموم پاک میکند – به علت دارا بودن کلسیوم فراوان غم و غصه رااز بین می برد – دربند آمدن اسهال کودکان بسیار مؤثر است.

طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .

5- عرق اسطو خودوس (گرم)

مفید جهت انواع سردرد ، سرگیجه ، ضربه های مغزی ، لرزش اعضای بدن ، عصبانیت ، فراموشی و درمان نقرس – بیماری های کلیه و کبد را تسکین می دهد – رافع عفونت های مجاری تنفس وگریپ – آرام بخش و خواب آور خوبی می باشد.

طریقه مصرف : روزی سه مرتبه هروعده نصف استکان میل کنید .

6- اکسیر خوشبو (اگیر ترکی) (گرم)

تقویت معده – لطافت دهنده صورت – مؤثر دررفع لکنت زبان و زودبه حرف آمدن اطفال – در کوچک شدن طحال و قطره قطره آمدن ادرار مفید است .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

7- عرق برگ مورد (سرد)

تقویت موی سر – ریزش مو مخصوصا موهای چرب – خارش وسوزش بدن و جوش صورت را درمان می کند – رافع تنگ نفس – ضد عفونی دستگاه تنفس وسرفه – غرغره کردن دردهان ضد عفونی کننده دهان و آف و گلواست – ضد خونریزی های داخلی .

طریقه مصرف : جهت امرازداخلی قبل ازهرغذایک استکان میل شود – جهت ریزش مو شبی یک بار کمی روی موها بریزید و کاملا ماساژ دهید – جهت خارش و جوش صورت روی جوش ها یا بدن بمالید

8- عرق اکالیپتوس

ضد عفونی کننده – تب بر – رفع سرما خوردگی – پایین آورنده قند خون و میکروب کش

طریقه مصرف : قبل از هرغذا یک استکان میل کنید.

جهت میکروب کشی و ضدعفونی کننده هوای داخل منزل و رفع سرما خوردگی یک استکان رادرنیم لیتر آب ریخته و روزی سه مرتبه بخور دهید .

9- عرق بابونه (گرم)

نیرو بخش – تبهای بلغمی و عفونی و سودایی و عفونتهای دردناک را تسکین می دهد – اختلالات قاعدگی و دردناک رامنظم می کند – کرم کش است و یبوست مزاج و بلغم رااز بین می برد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید .

تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای باردار مضر است .

10- عرق باد رنجبویه (گرم)

تقویت مغز و اعصاب و حافظه و قلب و حواس پنج گانه (گوش – چشم – بینی – زبان - پوست) درمان خستگی های روحی و عصبانیت ،بی حوصلگی ، سردرد عصبی و تنگ نفس و ضد استفراغ های دوران بارداری .

طریقه مصرف : بعد از هرغذا یک استکان میل کنید .

ضمنا جهت گزیدگی حشرات مانند زنبور – پشه و... بسیار مفید است ، با پنبه به محل گزیدگی بمالید .

11- عرق برگ چنار (بسیار سرد)

چاق کننده – تب بر – ضد آسم – ضعف اعصاب – درد و ورم مفاصل را که از گرمی مزاج باشد تسکین می دهد – مالیدن بر بدن پوست را جلا میدهد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

12- عرق برگ زیتون

مدر – پائین آورنده فشار خون – مفید برای نا رسائی های کبدی – رافع سردرد – تقویت حافظه – مزمزه کردن در دهان درد دندان را تسکین می دهد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

13- عرق برگ گردو (گرم)

پایین آورنده قند خون – درمان نقرس – ورم مفاصل را که ازسردی مزاج باشد تسکین می دهد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

14- عرق بومادران (گرم)

نیرو بخش – تقویت قلب و اعصاب – ضد تشنج –تب بر – تصفیه کننده خون – درمان ورم معده و روده – مفید جهت بواسیر – اختلالات قاعدگی و دردناک را بر طرف می کند – درمان عضله و گرفتگی دراطراف قلب و خواب رفتن دستها .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

15- عرق بهار نارنج (گرم)

تقویت قلب واعصاب – ضد تشنج – آرام بخش – ضد هیستری – رفع افسردگی – درمان بی خوابی و اختلالات عصبی – رفع که .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .

16- عرق بید (سرد)

تقویت معده - آرام بخش – تقویت قلب – ضد تشنج – تب بر- درمان یرقان و سردرد – تسکین دهنده دردهای تناسلی – لطافت کننده موی سر و رفع شور سر .

طریقه مصرف : جهت امراز داخلی : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود . جهت سر : شبی یک بار کاملا موها را ماساژ دهید .

17- عرق بید مشک (معتدل)

تقویت قلب – رفع گرفتگی و خفقان قلب – تقویت عمومی بدن – ملین – مصرف بیدمشک در دوران جوانی مانع فشار خون در زمان پیری می شود .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .

18- عرق بید کاسنی (سرد)

تقویت معده – آرام بخش – تقویت قلب – تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – صفرا بر – تقویت پوست – تقویت کبد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .

19- عرق پونه (گرم)

اشتها آور – باد شکن – ضد اسهال – مسکن که – رفع سوزش معده – ضد سرفه – خلط آور .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

تذکر : مصرف مداوم جهت خانمهای بار دار مضر است .

20- چهار عرق (گرم)

تقویت معده - رفع ترشی معده - هضم کننده غذا - رفع دل درد .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

21- عرق تره (گرم)

ضد سرفه - سینه را نرم می کند - خلط آور - درمان زکام لارنژیت و برونشیت بطور کلی در التهابات دستگاه های تنفس و ورم های آن ها به کار می رود - کیسه صفرا را باز می کند - به هضم غذا کمک می کند – مقوی کمر و شهوت را زیاد می کند – معالج بواسیر و بادهای غلیظ شکم می باشد – خون بواسیر را قطع می کند – پاک کننده ترشحات رحم و ضد عفونی کننده آن و مانع سقط جنین می شود – رنگ چهره را باز می کند و بر زیبائی و لطافت پوست می افزاید .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

22- عرق چهار زیره (گرم)

مقوی معده – ضد نفخ و گاز معده – درمان قلنج – هضم کننده غذا – زیاد کننده شیر مادر .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

23- چهار عرق (سرد)

تب بر – ضد یرقان – تصفیه کننده خون – ضد تشنج – تقویت پوست و کبد – شستشوی کلیه ها – آرام بخش .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

24- عرق چهل گیاه (گرم)

تقویت کننده معده – رفع ترشی معده – هضم غذا را آسان می کند – رافع دل دردهای ناشی از سردی مزاج و دل پیچه .

طریقه مصرف : جهت سلامتی خودتان بعد از هر غذا نصف استکان میل کنید .

25- عرق خارک خاسک (سرد)

ضد عفونی کننده کلیه ها – سنگ های کلیه و مثانه را خرد کرده و از بین می برد – درد کلیه را تسکین می دهد – درمان قلنج – شهوت را زیاد می کند .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل کنید و در مواقع درد کلیه به جای آب مصرف شود .

26- عرق خار شتری (سرد)

دافع سنگ های کلیه و مثانه – شستشو دهنده کلیه ها – مفید جهت سیاه سرفه و سلامتی کلیه ها .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و در مواقع درد کلیه یا احساس سنگ در کلیه و مثانه به جای آب میل کنید .

27- عرق خرفه (سرد)

تب برب – تصفیه کننده خون – تشنگی را به خوبی تسکین میدهد – در رفع سوزش لوله مری و دهانه معده که بر اثر ترش کردن غذا باشد اثر مفید دارد – سرفه های مزمن را که همراه با اخلاط خونی باشد بخوبی معالجه می کند – مفید جهت مبتلایان به گواتر – بر طرف کننده سردردهای میگرنی – صفرا بر – درمان خونریزی های نا منظم زنانگی و در بند آمدن آن بسیار مفید است – اشتها آور و چاق کننده نیز می باشد – مفید جهت بواسیر .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

28- عرق دارچین (گرم)

تقویت معده – مقوی قوه با – تقویت عمومی بدن – تقویت اعصاب – بوی بد دهان را از بین می برد – ضد سرفه های مرطوبی – وحشت و خفقان و ترس و وسواس و جنون را از بین می برد .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان – با ریختن چند قطره عرق دارچین در چای ، چای خوش طعم و دلپذیر بنوشید .

تذکر : مبتلایان به فشار خون از مصرف آن خوداری کنند .

29- عرق رازیانه (گرم)

ضد نفخ – درمان قلنج – رفع بلغم – زیاد کننده شیر مادر – مصرف عرق رازیانه در دوران بارداری چشمانه نوزاد را زیبا می کند .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

تذکر : بعلت دارا بودن هورمون های زنانه مصرف مداوم جهت آقایان مضر است .

30- عرق زنجبیل (گرم)

تقویت معده و کبد – دفع بلغم – باد شکن – نیرو دهنده قوای جنسی – رفع مسمومیت های غذائی و میوه ای .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

31- عرق زنیان (گرم)

ضد عفونی کننده قوی معده – ضد نفخ ، قارچ و انگل – برای رفع اعتیاد و مضرات آن بسیار نافع است – دافع رطوبات بدن و معده – ضد اسهال – جهت فلج و رعشه مفید است .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

32- عرق زیره (گرم)

لاغر کننده - دافع تنگ نفس – هضم کننده غذا – باد شکن – زیاد کننده شیر مادر – ملین .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . جهت لاغر شدن حداقل به مدت چهل روز روزی 4 مرتبه میل کنید .

33- عرق زوفا

نیرو دهنده – تقویت معده – ضعف معده – ضد سرماخوردگی و سرفه خلط آور – رفع عفونتهای ریوی و زکام های نزله ای و مزمن – در درمان آسم اثر فراوان دارد – رفع کم خونی دختران جوان در دوران بلوغ – غرغره کردن در دهان درد گلو را تسکین می دهد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

34- عرق زیره سیاه (گرم)

تقویت معده – ضد نفخ – مفید جهت هضم غذا و قلنج – لاغر کننده .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

35- سرکه سیب

ضد چاقی – مفید برای شادابی و طراوت پوست – درد مفاصل – آرترز و بیماری های قلبی را از شما دور می کند رگ های خونی را نرم و قابل انعطاف می سازد و از فشار خون جلوگیری می کند – چربی خون را پایین می آورد – ضد عفونی کننده و میکروب کش است سرشار از کلسیم و پتاسیم و انواع ویتامین ها می باشد .

طریقه مصرف : یک قاشق غذا خوری سرکه سیب را با یک قاشق چایخوری عسل طبیعی و نصف لیوان آب ولرم مخلوط کرده و هر روز قبل از صبحانه میل کنید یا نصف استکان سرکه سیب را در یک وقت معین هر روز همراه با غذا یا سالاد مصرف کنید .

36- سرکه سفید و قرمز

چاشنی غذا – جهت تهیه سس مایونز و سالاد و تهیه انواع ترشیجات

37- عرق سنبل الطیب (گرم)

محرک قلب و اعصاب – آرام بخش – رفع نگرانی و اضطراب ، دلهره ترس و وحشت – ضد هیستری و مسکن سر دردهای میگرنی – ادرار مبتلایان به مرض قند را کم می کند .

طریقه مصرف : بعد از غذا یک استکان و شب موقع خواب مصرف شود .

38- عرق سیر (گرم)

دافع رطوبت بدن ومعده – هاضم غذا – اشتها آور - رقیق کننده خون – فشار خون را به طور ثابت پایین می آورد – ضد عفونی کننده دستگاه تنفس و دستگاه گوارش –  دفع کننده انواع کرم معده – درمان تب های کهنه – ضد میکروب – باز کننده رنگ چهره – مصرف کم آن در دوران بارداری باعث خوش آب و رنگی نوزاد می شود – از سفید شدن موهای سر و بدن جلو گیری می کند .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل کنید .

توضیع : عرق سیر بویی از سیر در دهان شما نمی ماند .

39- عرق شاطره (معتدل)

تصفیه کننده خون – صفرا بر – ضد یرقان – تب بر – تقویت کننده پوست و کبد – ادرار آور – دفع بلغم – ضد اسکوربورت (کمبود ویتامین ث در بدن ) – تقویت لثه و از خونریزی آن جلو گیری می کند .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .

40- عرق شاه اسپرم (معتدل)

تقویت معده – باد شکن – ضد عفونی کننده دهان و دستگاه گوارش – رفع دل درد – بوی بد سیر و پیاز را از بین می برد – رفع سر دردهای یک طرفه و عصبی – ضد سرفه و آنژین – رفع التهابات دستگاه مجاری ادرار – جهت افرادی که هنگام مسافرت با هرنوع وسیله نقلیه ای که دچار سردرد و استفراغ می شود بسیار نافع است .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

41- عرق شلتوک (سرد)

پیاز موی سر را تقویت می کند و مانع ریزش مو می شود و از سفید شدن موهای سر جلو گیری می کند – چاق کننده .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .

42- عرق شنبلیله (گرم)

پایین آورنده قند خون – درمان کم خونی – چاق کننده – نرمی استخوان را از بین می برد – تقویت موی سر .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .

43- عرق شوید (گرم)

پایین آورنده چربی خون – مقوی معده – باد شکن – رفع که و دل درد – قاعده آور – درد پشت و کلیه و مثانه را تسکین می دهد – رافع تنگ نفس و ضعف معده – زیاد کننده شیر مادر .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف لیوان میل شود .

44- عرق شیرین بیان (گرم)

درمان زخم معده و اثنی عشر – تقویت دستگاه گوارش – عفونتهای ریه وکلیه را برطرف می کند – ضد سرفه ، خلط آور – سینه را نرم و صدا را باز می کند – یبوست مزاج و بواسیر را از بین می برد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

45- عرق صنوبر (گرم)

محرک و مقوی اعصاب – رفع سرما خوردگی ، زکام ، نزله ، برونشیت ، عفونت سینه ، درد گلو – برای فلج و لقوه و بی حسی اعضای بدن و بعضی از تنگ نفس ها مفید است – درد کلیه و مثانه را تسکین می دهد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

46- عرق طارونه (گرم)

تقویت اعصاب – آرام بخش – امراض روماتیسمی و درد مفاصل را از بین می برد – محرک و نیرو دهنده قوای جنسی .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف لیوان میل شود .

47- عرق کاسنی (سرد)

تب بر – تقویت پوست و کلیه و کبد – خون را تصفیه می کند و حرارت آن را پایین می آورد و رگ هارا باز می کند – درد مفاصل را که از گرمی مزاج باشد مداوا می کند – دارای ویتامین ث –  پایین آورنده فشار خون .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک لیوان میل شود .

توضیع : مصرف این عرق در دوران بار داری نوزاد را زیبا و خوش آب و رنگ کرده و زایمان را آسان می کند .

48- عرق کاکاتو (گرم)

ضد نفخ – تقویت معده – مفید جهت برونشیت و سیاه سرفه – خلط آور – کرم کش (در بند آمدن خونریزی بینی بسیار مؤثر است) در موقع خونریزی کمی از این عرق را استنشاق کنید .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

توضیع : ضمنا دوغ و ماست را خوش طعم و گوارا می کند . جهت مصرف برای دوغ دو قاشق غذا خوری در یک لیتر دوغ بریزید .

49- عرق کلپوره (گرم)

نیرو بخش – مقوی – اشتها آور – ضد تشنج و دل درد و استفراغ – آسم را تسکین می دهد – اختلالات عصبی و اعمال کلیه را تنظیم می کند .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

توضیع : مؤثر در رفع نازایی . طریقه مصرف : خانم ها به مدت سه ماه قبل از بار دار شدن به طور مداوم روزی سه استکان میل کنند و جهت زایمان آسان یک ماه مانده به وضع حمل به صورت منظم روزی سه مرتبه میل کنند .

50- عرق کیالک (سرد)

مفید جهت بیماری های قلبی – طپش قلب و زربان آن را منظم می کند – باز کننده انسداد عروق و از سخت شدن رگها جلو گیری می کند – تقویت معده – صفرا بر – ضد تشنج و اسهال .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

51- عرق گشنیز (سرد)

مقوی مغز و قلب – رفع خفقان – وسواس و هیستری – مقوی معده – ضد عفونی کننده مجاری ادرار – میکروب کش – شستشوی دهان با این عرق جوش ها و آف دهان را از بین می برد – لثه را محکم می کند واز خونریزی آن جلو گیری می کند.

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

تذکر : از مصرف زیاد آن خودداری شود .

52- عرقه گزنه (گرم)

پایین آورنده قند خون – خلط آور – رافع تنگ نفس – نیرو دهنده – زیاد کننده شیر مادر – قاعده آور – ضمنا مزمزه در دهان لثه ها را تقویت کرده و غرغره کردن آن برای ورم لوزه و زبان کوچک مفید است .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

53- گلاب (گرم)

البته گلاب با عطر و رایحه دل انگیزی که دارد در همه جا و همه چیز می شود مصرف کرد و لازم به ذکر خواص آن نمی باشد : مقوی مغز واعصاب – غش و ضعف و بیهوشی را رافع می کند – دفع بلغم – لثه را سخت می کند – صفرا بر .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .

تذکر : در مواقع سرماخوردگی از مصرف آن خودداری شود .

54- عرق گلپره (گرم)

ضد نفخ – محرک اشتها و دستگاه حاضمه را تقویت می کند – ضد عفونی کننده – ضد تشنج و انگل و که – معالج هیستری – عفونتهای دستگاه تنفس – تقویت حافظه – جهت فلج و بی حسی اعضای بدن مفید است – ادرار آور و قاعده آور – دافع بلغم .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

55- عرق گل گاو زبان (گرم)

آرام بخش – دلهره و اضطراب و وحشت را از بین می برد – اعضای بدن را تقویت نموده و روح را نشاط می بخشد – سودا و صفرا بر است – معالج گریپ و برونشیت – رافع تنگ نفس – مفید جهت افراد مبتلا به وسواس .

طریقه مصرف : صبح و ظهر قبل از غذا یک استکان و شب موقع خواب یک استکان میل شود . ضمنا : اگر با عرق سنبل الطیب مصرف شود خواب آور بسیار خوبی است .

56- عرق مخلصه (گرم)

تقویت اعصاب – تقویت معده و کبد – جهت آرتروز و کمر درد و درد مفاصل بسیار مفید است – درمان قلنج .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

57- عرق نسترن (گرم)

تقویت قلب – تصفیه کننده خون – سرشار از ویتامین ث – مفید جهت سنگ کیسه صفرا – اسهال کودکان را بند می آورد .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان و یا به صورت شربت میل شود .

58- عرق مرزنجوش (گرم)

مقوی معده - رفع دل درد و سوء هاضمه – باد شکن – ضد تشنج – ضد میگرن – آرام بخش – معالج زکام و آب ریزش بینی .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود . جهت زکام و آب ریزش بینی روزی دو مرتبه همراه با کمی آب گرم استنشاق کرده و شبی یک بار بخور دهید .

59- عرق مرزه (گرم)

تقویت معده – ضد ترشی معده – ضد نفخ – دافع انگل روده و معده نرمی استخوان را از بین می برد – رافع مؤثر اسهال های حاد و مزمن .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

60- عرق میخک (گرم)

مقوی مغز و اعصاب – مسکن سر درد ، دندان درد – تقویت لثه – ضد اضطراب –  تقویت معده و کبد – ضد استفراغ – درمان قلنج و سکته های ناقص ، تنگ نفس و سرفه های خلط آور .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا نصف استکان میل شود .

61- عرق نعنا (گرم)

مقوی معده – مولد خون – اشتها آور – رفع دل درد و دل پیچه – ضد تشنج – باد شکن – رفع گرما زدگی اطفال – رفع که .

طریقه مصرف : بعد از هر غذا یک استکان میل شود .

62- عرق هل (گرم)

مقوی معده – باد شکن – بوی بد دهان مخصوصا سیر را از بین می برد – عرق هل گذشته از خواص درمانی آن مصارف فراوانی دارد .

توضیع : اگر می خواهید چای خوش طعم و خوش عطر بنوشید فقط با چند قطره عرق هل غذاهای مطبوع و دلپذیر بخصوص برنج و انواع ته چین با کمی عرق هل شیرینی ها و کیک های خوشمزه خانگی فقط با کمی عرق هل اگر شما یک مرتبه امتحان کنید هرگز بدون عرق هل غذا یا شیرینی جات میل نخواهید کرد.

63- هفت عرق اعصاب (گرم)

تقویت مغز و اعصاب – آرام بخش – اختلالات عصبی ، ضعف اعصاب ، سر دردهای عصبی ، سر گیجه ، عصبانیت ، بی حوصلگی را درمان می کند .

طریقه مصرف : روزی سه مرتبه هر وعده یک استکان میل شود .

64- هفت عرق قلب (گرم)

تقویت قلب – نشاط آور – نیرو بخش – رفع گرفتگی و خفقان قلب – تپش قلب – تقویت عمومی بدن – رفع ضعف بدن .

طریقه مصرف : قبل از هر غذا یک استکان میل شود .

65- عرق یونجه (گرم)

چاق کننده – مولد خون نیرو دهنده قوای جنسی – تقویت عمومی بدن – به علت دارا بودن انواع ویتامین ها در تامین استخوان بندی اطفال و درمان نرمی استخوان آنها اثر نیکو دارد و چون سرشار از ویتامین (کا) می باشد مانع خونریزی می گردد .

طریقه مصرف : بزرگسالان قبل از هر غذا یک لیوان و اطفال قبل از هر غذا نصف استکان میل شود .

 

نویسنده : حمید رفیعی : ۸:٢٩ ‎ب.ظ ; دوشنبه ۳٠ امرداد ۱۳٩۱
Comments نظرات () لینک دائم

 

جهت مشاهده خواص گیاهان  دارویی به  ادامه  مطلب مراجعه فرمایید.

ادامه مطلب
نویسنده : حمید رفیعی : ۸:٢٢ ‎ب.ظ ; دوشنبه ۳٠ امرداد ۱۳٩۱
Comments نظرات () لینک دائم

نقش گیاهان دارویی که دارای ویتامین ها و مواد معدنی در سلامتی انسان

 

1-نقش ویتامین ( آ ) در ساختار بدن

موجب سلامتی پوست ، دستگاه تنفس و چشم می شود – حس بینایی و اعصاب را تقویت می کند – در رشد سلولها ، استخوانها و موها بسیار موثر است – بدن را در برابر امراض جلدی و بیماری های میکروبی مقاوم می کند و زخم های عفونی را التیام می بخشد – عملکرد قلب را تنظیم می کند – بیماری های چشمی و عصبی را درمان می کند – از تولید سنگ مثانه جلو گیری می کند – اشتها را متعادل می کند – در فشار خون بسیار مفید است و کار غدد داخلی را تنظیم می نماید .

گیاهانی که دارای ویتامین ( آ ) می باشند :

آلبالو – جعفری – اسفناج – کاسنی – گوجه فرنگی – توت فرنگی – خربزه – گیلاس – زیتون – خامه تازه – کره – پرتقال – ازگیل – گزنه – کاهو – نخود سبز – انبه – هلو – بادام – موز – بلوط – شیر – پنیر – زرد تخم مرغ – انجیر – انگور – توت – کلم برگ – هویج – کدو – عدس – آویشن شیرازی – به – بولاغ اوتی – بامیه - کرفس – ماست – لیمو – انار - آلو – گل کلم – سیر - گردو – فندق – سیب – سیاه دانه – سنجد – گشنیز – ریواس – شلغم – رطب – یونجه .

تذکر : مصرف بیش از اندازه باعث چاقی ، ایجاد سرطان ، بزرگ شدن کیسه صفرا ، تولید یرقان .

2- نقش ویتامین ( ب ) در ساختار بدن

موجب تنظیم عمل قندها می شود – موجب رشد مو و جذب خوب خوراکی ها به بدن می شود – اعصاب را تنظیم و تپش قلب را منظم می کند – ضعف عمومی بدن را برطرف می کند – اشتها را متعادل می کند – از فلج جلوگیری می کند – مانع تنبلی معده و روده می گردد .

گیاهانی که دارای ویتامین ( ب ) می باشند :

انجیر – جو – سبوس گندم – سبوس برنج – فندق – تخم مرغ – سیزاب – اسفناج – گوجه فرنگی – آلبالو – انار – کاهو – کلم – شیر – گردو – شاه بلوط – سبزیجات سبز و تازه – کرفس – انگور – به - آلو – ریواس – هویج – پرتغال – بامیه – موز – سنجد – عدس – سیر – شلغم – گشنیز – یونجه – پیاز – بولاغ اوتی – ترب – توت فرنگی – ازگیل – رطب - ماست – لیمو .

3- نقش ویتامین ( 1ب ) در ساختار بدن

شیر مادر را زیاد می کند – موجب تقویت رشد بدن می شود – از تشنج عصبی و کم خونی جلو گیری می کند – درد زایمان را کاهش می دهد و گلبول های قرمز خون را زیاد می کند – دستگاه گوارش را تقویت نموده و اشتها را زیاد می کند – موجب ترشح متعادل صفرا می شود – از تنبلی روده و معده جلوگیری می کند .

گیاهانی که دارای ویتامین ( 1ب ) می باشند :

کاسنی – پیاز – سیب زمینی – ترشک – زرده تخم مرغ – سبزیجات تازه و خام – فندق – گردو – تره – آلو – پرتغال – کلم برگ – گل کلم – انار – انجیر – لوبیا – شاهی – اسفناج – بادام – قارچ – چغندر – سیب – شاه بلوط – نارنج – خرما – انگور – زرد آلو – گوجه فرنگی – موز – لیمو ترش – گندم – تربچه – نارنگی – عدس – توت خشک – نخود فرنگی .

4- نقش ویتامین ( 2ب ) در ساختار بدن

از ورم ملتحمه جلوگیری می کند – از ورم لثه ها جلوگیری می کند – در رشد مو و ناخن ها و بدن مؤثر است – موجب سلامت عضلات و ماهیچه ها می شود – از شوره سر جلوگیری می کند – از به وجود آمدن اختلال در جذب چربی ها به بدن جلوگیری می کند .

گیاهانی که دارای ویتامین ( 2ب ) می باشند :

تخم مرغ – شاه بلوط – انجیر – زردآلو – پنیر – فندق – انار - انگور – گردو – شیر – سرشیر – آلو – لوبیا – عدس – اسفناج – کاهو – پیاز – ترشک – سیب – کنگر – گندم – بادنجان – جعفری – بادام – شاهی .

5- نقش ویتامین ( 3ب ) در ساختار بدن

باعث جذب قند و چربی به بدن می شود – از ایجاد خستگی جلوگیری می کند – حافظه را تقویت می نماید – از اسهال و خونریزی جلوگیری می کند – از ورم لثه ها ، دندان ها و حلق جلوگیری می کند – از استفراغ جلوگیری می کند – اختلالات عصبی را درمان می نماید – از مسمومیت جلوگیری می کند – باعث ترشی خون و عروق زیاد می گردد – از پیشرفت جوشهای غرور جوانی و اگزما جلوگیری می کند .

گیاهانی که دارای ویتامین ( 3ب ) می باشند :

باقلا – گندم – بادام – نخود – گردو – لوبیا – غلات – توت خشک – آجیل – جو – گوجه فرنگی – تخم مرغ – انار – زردآلو – انگور – لیمو – شیر – پنیر – ماست – سیب – کلم .

6- نقش ویتامین ( 5ب ) در ساختار بدن

ویتامین 5ب در بدن باعث می شود که چربی ها خوب حل و جذب شوند و همچنین از کم خونی جلوگیری می کند و بیشتر در کلم و زرده تخم مرغ یافت می شود .

7- نقش ویتامین ( 6ب ) در ساختار بدن

باعث سوخت و ساز چربی ها و لطافت پوست می شود – از استفراغ و عوارض بارداری جلوگیری می کند – از تشنج عضلات جلوگیری می کند – از به وجود آمدن اختلالات در عضلات و اعصاب جلوگیری می کند .

گیاهانی که دارای ویتامین ( 6ب ) می باشند :

غلات – سبزیجات تازه – شیر – انار – انجیر – سبوس برنج – سبوس گندم – سیب زمینی – موز – لوبیا .

8- نقش ویتامین ( 8ب ) در ساختار بدن

وزن را متعادل می کند – از لکنت زبان و کورک جلوگیری می کند – موجب تقویت سلول های عصبی شده ، اختلالات اعصاب را از بین می برد – باعث رشد مو و سلول های پوست می گردد – موجب جذب عالی قند و چربی و پروتئین به بدن می شود .

گیاهانی که دارای ویتامین ( 8ب ) می باشند :

زرده تخم مرغ – شیر – قارچ – پیاز – سبوس برنج – هویج – آب جو – گوجه فرنگی – کلم - اسفناج .

9- نقش ویتامین ( 9ب ) در ساختار بدن

از به وجود آمدن اختلال در دستگاه گوارش جلوگیری می کند – باعث می شود که غذا به روده ها جذب شود – از کم خونی جلوگیری می کند – در رشد عمومی بدن مؤثر می باشد .

گیاهانی که دارای ویتامین ( 9ب ) می باشند :

سیب زمینی – گندم – فندق – لوبیا سبز – ذرت – هویج – گردو .

10- نقش ویتامین ( 12ب ) در ساختار بدن

ضد کم خونی است – باعث رشد و نمو و تولید گلبول می شود – بیماری های کبد را درمان می کند – چربی ها را خوب حل و جذب می شود .

گیاهانی که دارای ویتامین ( 12ب ) می باشند :

شیر – پنیر – تخم مرغ – گوشت .

11- نقش ویتامین ( ث ) در ساختار بدن

ضد پیری می باشد – مانع مسمومیت می گردد – خستگی و فشار خون را از بین می برد – در التیام بخشیدن به زخم ها بسیار مفید است – از کرم خوردگی دندان و خرابی لثه ها جلوگیری می کند – باعث خوب جذب شدن قند به بدن می شود .

گیاهانی که دارای ویتامین ( ث ) می باشند :

زردآلو – خیار – خربزه – اسفناج – بامیه – هویج – پرتغال – فلفل ریز سبز – ماست – کنگر – جعفری – بادمجان – آناناس – ریواس – سبزیجات تازه – شاه توت – انار – کاسنی – نارنج – زیتون – ترب سیاه – هلو – گردو – ترشک - زرشک – انجیر – آلو – گل کلم – زرده تخم مرغ – توت فرنگی – سیر – لیمو ترش – کلم قمری – عدس – چغندر – شاهی – سیب – کرفس – شوید – غازیاغی – نسترن – تربچه – نخود سبز – موز – کاهو – گلابی – سیب زمینی – ازگیل – کلم پیچ – نارنگی – تره – تره فرنگی – تمشک – گیلاس – انگور – فندق – پیاز – هندوانه – بادام وحشی – شیر – شلغم – کدو – بولاغ اوتی – تمبر هندی – عناب – شاه بلوط – ترخون – آلبالو – طالبی – لوبیا فرنگی – گوجه فرنگی – گشنیز – سرکه .

12- نقش ویتامین ( د ) در ساختار بدن

از رعشه جلوگیری می کند – از نرمی و پوکی استخوان جلوگیری می کند – باعث رشد بدن و دندان طفل می گردد – باعث جذب کلسیم و فسفر به روده ها می شود – موجب تقویت قوای مغزی و فکری می گردد .

گیاهانی که دارای ویتامین ( د ) می باشند :

آلبالو – کره – فندق – سبزیجات و نباتات تازه – تخم مرغ – ماست – انگور – شیر – خامه تازه – زیتون – هویج – سیاه دانه – سرکه .

13- نقش ویتامین ( ای ) در ساختار بدن

باعث رشد اندام های جنسی شده ، از اختلالات آن جلوگیری می کن – مانع زیاد شدن کلسترول می شود – از به وجود آمدن پروستات جلوگیری می کند – موجب تولید شیر مادر می شود .

گیاهانی که دارای ویتامین ( ای ) می باشند :

شاهی – نخود – نخود فرنگی – کره – خامه تازه – روغن زیتون – بادام -  کاهو – عدس – گندم – گردو – فندق .

14- نقش ویتامین ( 1 ای ) در ساختار بدن

قوای جنسی زنان را تقویت می کند – از نازایی و عقیم شدن جلوگیری می کند – باعث تنظیم عادات ماهانه می شود – قوه باه تقویت می کند – اعصاب را تقویت می کند – از سقط جنین جلوگیری می کند – موجب تقویت قلب می شود – نطفه های ضعیف را تقویت می کند .

گیاهانی که دارای ویتامین ( 1 ای ) می باشند :

جعفری – کره – کنجد – کاهو – پسته – بولاغ اوتی – روغن زیتون .

15- نقش ویتامین ( اف ) در ساختار بدن  

موجب رشد مو – باعث رشد طفل می شود – موجب تقویت رشد ناخن ها می گردد – پوست را سالم و شفاف می کند – در التیام بخشیدن به زخم ها مؤثر است – از سقط جنین جلوگیری می کند .

گیاهانی که دارای ویتامین ( اف ) می باشند :

تخم مرغ – گردو – روغن کوهان شتر – ذرت .

16- نقش ویتامین ( کا ) در ساختار بدن

باعث جذب شدن چربی ها به بدن می شود – از خونریزی بعد از ادرار جلوگیری می کند – مانع خونریزی رحم و مقعد می شود – از ورم کبد و روده ها جلوگیری می کند – از استفراغ جلوگیری می کند .

گیاهانی که دارای ویتامین ( کا ) می باشند :

برگ بلوط – گل کلم – شبدر – گوجه فرنگی – توت فرنگی – سنجد – گزنه – اسفناج – یونجه – لبنیات – سیب زمینی – سرکه .

17- نقش ویتامین ( پی ) در ساختار بدن

قدرت نفوذ جداره رگ های موئی را نسبت به مواد سفیده ای زیاد می کند و فشار خون شریانی را کاهش می دهد و بیشتر در جعفری و انگور یافت می شود .

18- نقش کلسیم در ساختار بدن

از نرمی استخوان جلوگیری می کند – باعث رشد عمومی بدن می شود – از کرم خوردگی دندان جلوگیری می کند .

گیاهانی که دارای کلسیم می باشند :

انگور – غلات – عدس – چغندر – تره – هویج – توت فرنگی – گردو – بادام – پسته – فندق – نسترن – کرفس – لوبیا تازه – نخود تازه – تمشک – پیاز – یونجه – تره فرنگی - کلم – سیب زمینی – کاهو – اسفناج – گوجه فرنگی .

19- نقش فسفر در ساختار بدن

موجب تقویت اعصاب می شود – باعث تقویت قوای مغزی و فکری می شود – در رشد و تقویت استخوان ها مؤثر می باشد .

گیاهانی که دارای فسفر می باشند :

کنگر – گردو – فندق – قارچ – گوجه فرنگی – آلو – توت فرنگی – تمشک – کاسنی – خیار – بلوط – تره فرنگی – گل کلم – سیب زمینی – کرفس – برنج – سیب – هویج – کاهو – پیاز – مار چوبه – انگور – بادام – پسته – گندم – غوره – سیر – یونجه – گل لادن – جو – نخود تازه – ذرت – لوبیای تازه – عدس - کلم – اسفناج .

20- نقش آهن در ساختار بدن

از کم خونی جلوگیری می کند – ضد یرقان می باشد – باعث رشد طفل می شود – از ضعف معده و روده جلوگیری می کند .

گیاهانی که دارای آهن می باشند :

مارچوبه – قارچ – اسفناج – کلم – زرد آلو – جو – پیاز – سیب زمینی – بولاغ اوتی – آلبالو – خرما – چغندر – برنج – انگور – هویج – گوجه – گردو – کاسنی – کرفس – شاهی – پرتغال – ذرت – سیب – کاهو .

21- نقش برم در ساختار بدن

مسکن درد بوده و از ایجاد زگیل در بدن جلوگیری می کند – باعث لطافت و زیبایی پوست می شود – اعصاب و خواب را تنظیم می کند .

گیاهانی که دارای برم می باشند :

تره – تره فرنگی – زرد آلو – پیاز - ریواس – انجیر – کلم – تمشک – خربزه – هندوانه – سیب – انگور – کنگر – گوجه فرنگی – توت فرنگی – تربچه .

22- نقش ید در ساختار بدن

باعث رشد عمومی بدن می شود – موجب تقویت حافظه می شود – از سستی و کرم خوردگی دندان ها جلوگیری می کند – باعث خون سازی می شود .

گیاهانی که دارای ید می باشند :

گندم – مارچوبه – گوجه فرنگی – شلغم – کنگر – ترشک - تره – تره فرنگی – نخود تازه – سیب زمینی – کاهو – انگور – توت فرنگی - قارچ – تربچه – اسفناج – پیاز – لوبیای سبز – شاهی – سیر – بولاغ اوتی .

23- نقش مس در ساختار بدن

از ترشحات غیر طبیعی رحم و خارش آن جلوگیری می کند .

گیاهانی که دارای مس می باشند :

بادام – خرما – ترب – قارچ – گردو – تره – گیلاس – شلغم – سیب – تره فرنگی – مارچوبه – جو – گندم – هویج – گلابی – کلم – فندق – اسفناج – پیاز – چغندر – انگور – والک – ذرت .

24- نقش منیزیم در ساختار بدن

محرک غدد داخلی و سلسله اعصاب بوده ، از پیشرفت مرض قند و سل و سرطان جلوگیری می کند .

گیاهانی که دارای منیزیم می باشند :

چغندر – کاهو – اسفناج – یونجه – ذرت – جو – گلابی – خرما – بلوط – گیلاس - گندم – سیب زمینی – هویج – بادام – گردو – فندق – هلو – زرد آلو – لوبیای سبز – برنج .

25- نقش سدیم در ساختار بدن

برای هضم و جذب غذا ضروری بوده ، اشتها را زیاد می کند .

گیاهانی که دارای سدیم می باشند :

نمک طعام – جوانه گندم – یونجه – ذرت – بلوط – جو – برنج

نویسنده : حمید رفیعی : ۸:۱۸ ‎ب.ظ ; دوشنبه ۳٠ امرداد ۱۳٩۱
Comments نظرات () لینک دائم

نماز عید فطر در شهر افوس

نماز عید فطر با حضور حداگثری مردم برگزار گردید .

مردم در سه محل به اقامه نماز جماعت پرداختند :

1- مسجد  امام حسین  (ع) شهر افوس به امامت حاج آقا طیبی

2- مسجد حضرت اباالفضل(ع) شهر افوس به امامت شیخ محمد جعفر برهانی

3- میدان اصلی شهر افوس به امامت حاج آقای ناصری

مردم  با حضور در محل های فوق این نماز باشکوه را بجای آوردند

لازم به ذکر است  در تمامی محل های فوق جای سوزن انداختن هم نبود .

نویسنده : حمید رفیعی : ۱٠:٠٤ ‎ق.ظ ; یکشنبه ٢٩ امرداد ۱۳٩۱
Comments نظرات () لینک دائم

 

دفتر مقام‌معظم‌رهبری رویت هلال‌شوال را تایید کرد
یکشنبه عید فطر است/اقامه نماز عید به امامت رهبرانقلاب در دانشگاه تهران

به گزارش خبرگزاری فارس، دفتر مقام معظم رهبری در اطلاعیه ای اعلام کرد فردا 29 مرداد ماه 1391، روز اول شوال المکرم و عید سعید فطر است.

متن اطلاعیه به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

با آرزوی قبولی طاعات و عبادات ملت عزیز در ماه مبارک رمضان، به اطلاع عموم مردم شریف ایران می رساند، بر اساس گزارش راصدان مورد وثوق و خبره که از نقاط مختلف کشور واصل شده است، رویت هلال ماه شوال المکرم در غروب شنبه 28/مرداد/1391 مطابق با 29 رمضان المبارک 1433 هجری قمری برای رهبر معظم انقلاب حضرت آیت الله خامنه ای(مدظله العالی) محرز گردیده است، بنابراین فردا یکشنبه 29 مرداد عید سعید فطر خواهد بود.

ضمن عرض تبریک این عید سعید به تمامی برادران و خواهران ایمانی و ملت مومن و بزرگوار ایران، نماز پرشکوه عید سعید فطر در سراسر کشور اقامه خواهد شد.

دفتر مقام معظم رهبری

گفتنی است مراسم نماز عید فطر ، صبح امروز یکشنبه به امامت حضرت آیت الله خامنه ای در دانشگاه تهران و خیابان های اطراف برگزار می شود.درهای دانشگاه تهران از ساعت پنج و 30 دقیقه بامداد به روی نمازگزاران باز است.

نویسنده : حمید رفیعی : ۱٠:٠٢ ‎ق.ظ ; یکشنبه ٢٩ امرداد ۱۳٩۱
Comments نظرات () لینک دائم

عاشقان عیدتان مبارک باد .

نویسنده : حمید رفیعی : ٩:٥۸ ‎ق.ظ ; یکشنبه ٢٩ امرداد ۱۳٩۱
Comments نظرات () لینک دائم